Església de Sant Donat (Sedó)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Sedó - Església de Sant Donat

Sedó - Església de Sant Donat (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Sedó. Plaça de l'Església
Documentada des de mitjan segle XI. L'any 1098 apareix vinculada a la canònica de Guissona. L'edifici actual és fruit d'una refecció tardo-gòtica. Consta d'una nau, ampliada amb capelles laterals, reforçada amb potents contraforts. La nau és coberta amb volta de canó rebaixada, sostinguda per cinc arcs torals apuntats, obra de començament del segle XVI. A la banda de llevant està capçada amb una testera plana, darrera la qual hi ha la sagristia. El portal és a la façana de migdia, al costat de la torre-campanar. És una porta adovellada, d'arc escarser, amb motllura conopial i escut a la clau.