Cal Maguerola (Sedó)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Sedó - Cal Magarola

Sedó - Cal Magarola

Sedó - Cal Magarola

Situació Sedó. Carrer de Baix, 18
Escrit a voltes Magarola. És l'edifici senyorial més notable del poble de Sedó. S'ha fet popular la dita Qualsevol sigui comte o baró, prefereixo ser Magarola de Sedó. Va pertànyer a la família Cornudella fins que a mitjan segle XVII, en morir sense descendència Pere Joan de Cornellana, la casa va ser llegada a la neboda de la seva dóna, Anna Maria Busquets. El matrimoni d'aquesta amb Manuel de Magarola, fill d'Anglesola, va fer que la casa esdevingués des de llavors propietat dels Magarola, que li han donat el nom.

L'edifici és de proporcions notables, tot i que amb el temps s'ha anat compartimentant en diversos habitatges. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes. La façana principal, que dóna al carrer de Baix, té una porta rectangular, de llinda monolítica, i tres finestres amb guardapols motllurat, força malmeses.