Ca l'Alió o Casa Solsona (Riber)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Riber - Ca l'Alió (Casa Solsona)

Riber - Ca l'Alió (Casa Solsona) (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Riber
El casal més important del petit nucli de Riber és Ca l'Alió, conegut també com la Casa Solsona. Els seus primers propietaris van ser els Alió, un llinatge d'origen medieval que es remunta a l'època de la reconquesta, el qual en van mantenir la propietat fins al segle XVIII. Quan la pubilla Maria Ventura d'Alió es va casar amb el cerverí Magí Solsona i Josa, l'any 1758, la casa canvià de cognom.

L'edifici, de grans dimensions, compta amb una façana allargada que feia de muralla exterior i que posteriorment es va reformar obrint-s'hi finestrals i balcons. En una llinda hi podem llegir nítidament la data de 1693. També forma part de la casa el cobert que dóna accés al poble i que uneix l'edifici amb l'església de Santa Anna.