Ruïnes del castell del Llor
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

El Llor - Castell

El Llor - Castell

El Llor - Castell

Situació Llor. Dalt del carrer de la Parra
Necessita intervenció urgent
Documentat des de l'any 1024 (castrum Lauro), va pertànyer a la canònica de Solsona, i en van ser senyors els Sanaüja, els Vallverd (segle XIII) i els Copons (segles XIV al XVII). D'aquests va passar per matrimoni als mata, que en mantingueren la propietat fins a la desamortització.

El castell, situat al capdamunt del poble, al costat del dipòsit d'aigua, es troba completament arruïnat. En resten alguns trams de mur, un d'ells amb carreus en escaire. Sembla que al segle XVI va ser transformat, com tants altres castells de la zona, en un casal senyorial. Es conserva una estructura amb volta que durant la Guerra Civil va ser utilitzada com a refugi.