Església de Santa Maria de Fenals d'Aro
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

Castell d'Aro - Església de Santa Maria de Fenals

Castell d'Aro - Església de Santa Maria de Fenals (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Fenals d'Aro - Avinguda Fenals, 5
Situada a la part alta del barri de Fenals, al costat de l'autovia C-31. Correspon a una refecció feta entre els anys 1764 i 1774 d'una antiga església del segle XV, la qual havia substituït com a parroquial a l'església romànica antiga, situada massa lluny del nucli urbà. L'edifici consta d'una nau de planta rectangular, coberta amb volta d'arestes, amb capelles laterals i absis semicircular. L'aparell és fet de maçoneria irregular, tret de les cantoneres i la porta. Aquesta, d'arc rebaixat, està emmarcada amb carreus de pedra calcària, amb motllura interior. Al seu damunt hi ha una fornícula, actualment buida. La torre campanar no es va arribar a acabar mai i encara resta truncada.