Església de Sant Martí de la Morana
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Sant Martí de la Morana - Església

Sant Martí de la Morana - Església (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Sant Martí de la Morana. Carrer del Raval
El lloc de Sant Martí de la Morana està documentat des de l'any 1067. Hem de suposar que hi hagué una església, amb aquesta advocació, des de l'època romànica, però no n'ha restat cap vestigi. L'actual església, dedicada Santa Maria, és un edifici de començament del segle XVIII, d'una sola nau, amb capelles laterals i absis rectangular. La façana principal té coronament esglaonat. La porta és de llinda recta. Hi ha inscrita la data de 1706. Compta amb un airós campanar, de quatre trams separats per cornises. Sota d'una d'elles s'hi pot llegir la data de 1921.