Antic castell de Gra
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Gra - Antic castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Gra - Antic castell

Gra - Antic castell

Situació Gra. Plaça del Castell
El castell de Gra, que constitueix l'origen del poble, i que degué ser construït a l'època de la conquesta i repoblament de la comarca, a començament del segle XI, no ha deixat cap resta. Va pertànyer a la canònica de la Seu d'Urgell i cap al segle XV va anar canviant de propietaris fins a formar part de les possessions dels Requesens. Posteriorment, va passar a mans del monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Al seu lloc hi ha ara un casal aixecat probablement al segle XIX i reformat modernament, en la construcció del qual es degueren aprofitar materials de l'antic castell. A la façana de la plaça, dalt del portal, s'hi ha col·locat un vell escut nobiliari.