Xalets de S'Agaró
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

S'Agaró - Xalet Gual Villalbí

S'Agaró - Xalet Gual Villalbí (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorRafael Masó Valentí - Francesc Folguera Grassi- Raimon Duran Reynals, et al.
Situació Urbanització S'Agaró
El conjunt residencial de S'Agaró té importància com a conjunt, però també tenen interès molts dels xalets construïts als anys vint i, sobretot, durant la dècada dels trenta, tots ells tributaris d'un mateix esperit estètic, hereu de l'arquitectura popular catalana. Tant és així que, en algun d'ells podem trobar portes i finestrals gòtics o renaixentistes originals, procedents de diversos pobles de la comarca, com Rupià.

Entre els més remarcables podem esmentar les tres cases Ensesa, la casa Sibils (1929), la casa Gorina (1931), la casa Gual Villalbí (1932), la casa Godia o Sant Jordi (1925-31), projectades per Rafael Masó, la casa Colom, de Pelayo Martínez, o la casa Duran Reynals, obra de Raimon Duran Reynals.