Portal de Baix
(Tarroja de Segarra - Segarra)

Tarroja de Segarra - Portal de Baix

Tarroja de Segarra - Portal de Baix (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer de la Bassa i plaça del Portal de Baix
La vila de Tarroja, situada en una cruïlla d'antics camins estava envoltada d'una muralla, el perímetre de la qual és encara perfectament identificable. Es conserva en perfecte estat el portal de la banda sud. Està constituït per tres arcs adossats, un arc de mig punt exterior, fet amb dovelles ben treballades, i dos arcs rebaixats per la part interior. Entre aquests i l'altre es veu l'espai que ocupava el rastell, la porta de reixa que tancava el clos. La porta està envoltada per tres dels més importants casals de la vila, configurant una placeta coneguda com la plaça del Portal de Baix.