Creu de l'Església
(Sant Guim de la Plana - Segarra)

Sant Guim - Creu de l'Església (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusCreus monumentals
AutorLluís Cera Davins
Situació Placeta del Castell
Davant de l'església de Santa Maria hi ha una creu d'època contemporània però executada seguint l'estil de les creus gòtiques o renaixentistes que enriquien els pobles i camps catalans fins que l'ant 1936 van ser aterrades en la seva gran majoria.

La creu, obrada per Lluís Cera Davins l'any 2004, està ricament esculpida. Com les creus antigues té el sant Crist en una cara i la Mare de Déu a l'altra. El nus o capitell, octogonal, conté les imatges de la Verge de Montserrat, sant Sebastià, sant Roc, sant Jordi i sant Isidre i diverses figures amb escuts vinculats al poble.