Mercat d'Hostafrancs
(Barcelona | Hostafrancs - Barcelonès)

Barcelona - Mercat d'Hostafrancs (Foto: Sergi Suárez, 2022)

TipusMercat
AutorAntoni Rovira Trias
Situació Creu Coberta, 93 / Vilardell
Constitueix el centre comercial del barri d'Hostafrancs i és alhora el seu edifici més emblemàtic. Anteriorment a la seva construcció, en aquest solar hi havia una bòbila. Va ser projectat per Antoni Rovira Trias, arquitecte de la Diputació de Barcelona, que havia projectat també el mercat de la Concepció, pràcticament idèntic. Va ser construït entre 1880 i 1888, any de la seva inauguració. Ha estat objecte de reformes als anys 80 i 90 del segle XX.

Consta de tres naus, la central més gran i més alta, totes tres amb cobertes a dues aigües i il·luminació natural. L'estructura és a base de pilars i encavallades de foneria. Té una superfície total de 3.495 m².