Casa Sebastià Sans Bori
(Sitges | L'Eixample - Garraf)

Sitges - Casa Sebastià Sans Bori (Foto: José Aguado, 2020)

AutorJaume Suñé Juncosa
Situació Illa de Cuba, 16-22
Interessant edifici en xamfrà, promogut l'any 1883 pel
poeta i periodista de tendència carlina Sebastià Sans i Bori (Barcelona, 1852-1928), que a Sitges tenia una fàbrica de licors. És, probablement, l'obra més destacada de Jaume Suñé Juncosa, màxim exponent de l'arquitectura eclèctica sitgetana. L'edifici es doblega al xamfrà, amb l'entrada situada a l'angle que produeix la juxtaposició dels dos cossos perpendiculars. Aquesta solució descriu un petit pati tancat on hi ha l'escala que condueix al pòrtic, flanquejat per dues columnes de capitell jònic que sostenen un balcó amb barana de pedra coronada amb dues gerres. Sobre la finestra hi ha unes peanyes amb mènsula que sostenen uns medallons amb les inicials del propietari.