Casetes del carrer Hartzenbusch
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - Casetes del carrer Hartzenbusch

Barcelona - Casetes del carrer Hartzenbusch (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Hartzenbusch, 15-35
Conjunt d'onze habitatges unifamiliars amb jardí que podem datar entre els anys 1875-1880. Constitueix un magnífic exemple d'un tipus d'arquitectura popular molt estesa als barris obrers de la perifèria barcelonina, que en bona part s'ha anat perdent i que és indispensable preservar, particularment quan es troba en tan bon estat. Dissortadament, s'han alterat algunes façanes que han fet perdre unitat al conjunt. Les casetes es componen de planta i pis, amb terrat. La planta baixa té àmplies portades que permetien l'entrada de carruatges o bé l'ús com a taller artesanal o botiga.