Edifici Generali
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Generali i Torre Seat

Barcelona - Edifici Generali i Torre Seat (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorArquitectes Reid-Fenwick Ass.
Situació Plaça Cerdà, 7
A vegades se'l denomina també Torre Cerdà o Torre Vitalicio. És obra dels arquitectes Reid-Fenwick Ass., de l'any 1998. És un edifici d'una alçada de 52 m, distribuïts en 14 pisos, més quatre pisos soterrats. Les façanes es plantegen amb filades horitzontals de vidre i alumini. La singularitat del conjunt resideix en un dels angles on s'integra un bloc d'estructura i característiques ben diferenciades, amb acabat de pedra de tons beix i finestres quadrades, que contrasta fortament amb la resta de l'edifici. El diàleg que estableix amb la Torre Seat, situada a l'altra banda de la Gran Via, és un dels trets definitoris de l'actual plaça Cerdà.