Casa Antoni Pidelaserra
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Melcior de Palau, 6-12 (Foto: Albert Esteves, 2014)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorModest Feu Estrada
Situació Melcior de Palau, 6-12
També es coneix com la Casa Gran. L'interès d'aquest bloc d'habitatges, i el fet que formi part de l'inventari patrimonial barceloní, es justifica per la seva singularitat, atesa l'època de la seva construcció, l'any 1925. En una atmosfera dominada encara pel noucentisme i l'eclecticisme acadèmic, aquest projecte es pot considerar protoracionalista, amb alguna nota d'inspiració sezession, com els elements ornamentals del pis superior. Dissortadament, els tancaments d'alumini que s'han anat fent amb el temps, sense cap criteri unitari, deformen la imatge original de la façana, tot i que encara permeten copsar l'originalitat d'algunes solucions, com les galeries cantoneres.