Casa Tomàs Vendrell
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Sants, 149

Barcelona - Sants, 149 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorMiquel Madorell Rius / Josep Masdeu Puigdemasa
Situació Sants, 149 / Sant Medir, 1
Edifici en xamfrà, projectat per Miquel Madorell l'any 1900 però completament reformat i ampliat per Josep Masdeu, que li atorgà la seva fesomia actual, l'any 1908. L'edifici resol molt bé el plec de la cantonada, definint una façana al xamfrà que esdevé la principal, articulada amb dues grans pilastres anellades que fan de frontissa. L'element central d'aquesta façana és la tribuna, tancada amb vitralls modernistes, que fa de balcó del segon pis. Les altres dues façanes presenten un balcó corregut al principal, amb barana de pedra calada de regust medieval, mentre que la resta de pisos es resolen amb una barreja de formalismes eclèctics i modernistes.