Els Bous de l'Abundància (Parc de l'Espanya Industrial)
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Parc de l'Espanya Industrial, els Bous de l'Abundància

Barcelona - Parc de l'Espanya Industrial, els Bous de l'Abundància (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAntoni Alsina
Situació Interior del Parc de l'Espanya Industrial
Aquest grup escultòric va ser encarregat l'any 1927 per ser ubicat a la plaça de Catalunya, tot i que quan va ser enllestida, un any després, es va ubicar a Montjuïc, a l'avinguda Miramar, dins el recinte del què seria l'Exposició Universal de 1929, i on es va mantenir fins als anys setanta. Aleshores es va retirar, degut al seu mal estat, i es va guardar als magatzems municipals. L'any 1985, després de ser restaurat, es va instal·lar a l'interior del parc de l'Espanya Industrial.

El grup és un homenatge a Barcelona, i representa la Fortuna i la Poesia, encarnades en dues figures femenines, damunt de dos bous que representen el treball.