Casa N. Pagès
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Galileu, 98

Barcelona - Galileu, 98 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Galileu, 98
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i quatre pisos, tots ells amb dues obertures i balcons correguts. Va ser projectat l'any 1914. Estèticament, tot i que encara es pot qualificar de modernista, l'ornamentació s'allunya de les fórmules habituals de Masdeu en la dècada anterior, a base de grans relleus de fullam sobre les llindes, limitant-se aquí una senzilla garlanda i introduint unes bandes esgrafiades a cada pis. Al coronament planteja una solució original, amb tres mosaics de trencadís de colors molt ben harmonitzats amb els relleus en forma de poms de flors i amb la sinuositat de la cornisa.