Ateneu Popular de Sants
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Ateneu Popular de Sants (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Graner Prat
Situació Premià, 15
L'edifici de l'Ateneu Popular de Sants és fruit d'una reforma realitzada l'any 1921 sobre un edifici d'habitatges que havia estat construït el 1872 i que després va ser la seu d'una cooperativa. La reforma respon a les exigències d'un edifici de caràcter social, amb grans obertures a la planta baixa i al pis principal, balcons correguts i una decoració de caràcter classicista. Destaca el pis superior, amb una mena de falsa galeria on s'intercalen obertures reals amb panys cecs, tots ells coberts amb motllures de punt rodó. Al coronament, dos arcs de mig punt que emmarquen uns medallons envoltats de decoració vegetal i, al centre, marcant l'eix de simetria, un cos més ample, a tall d'espadanya.