Edifici del carrer Manzanares, 5-9
(Barcelona | La Bordeta - Barcelonès)

Barcelona - Manzanares, 5-9

Barcelona - Manzanares, 5-9 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Manzanares, 5-9
Edifici que ocupa una àmplia parcel·la sobre la qual s'alcen tres escales de veïns. Construït als anys vint del segle XX, la composició i l'estètica responen a l'esperit classicista del Noucentisme. Així, veiem les portes dels habitatges amb frontons triangulars, les llindes ornamentades amb relleus i falsos capitells, l'acabat dels paraments llisos amb estuc imitant carreus i una barana calada al terrat. Cal destacar especialment els murets que s'alcen al capdamunt dels eixos on hi ha les portes i escales de veïns, decorats amb esgrafiats, i l'original disseny de les baranes dels balcons.