La Vilella
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de l´Exposició, 95-97

Barcelona - Passeig de l´Exposició, 95-97 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorSalvador Puiggròs Figueras
Situació Pg. Exposició, 95-97
Antiga fàbrica de sifons transformada modernament en un teatre de caràcter experimental. L'edifici va ser construït l'any 1906. La façana, que dona al passeig de l'Exposició, ve dominada per un gran capcer de perfils arrodonits on hi ha el nom de l'antiga marca. A costat i costat, el terrat s'obre amb dos balcons semicirculars, amb barana forjada. Hi ha dos balcons correguts, amb tres finestrals cadascun, les llindes dels quals estan decorades amb motlluratges en relleu, de temàtica floral, típicament modernistes. Les cinc obertures de la planta baixa, en canvi, són netes, només amb un petit reclau rodó als angles. L'acabat del parament és d'estuc, imitant carreus.