Casa Antoni Jover Vila (Barcelona - Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Blai, 56-58

Barcelona - Blai, 56-58 (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilModernisme
AutorJosep Torres Argullol
Situació Carrer Blai, 56-58
InterèsEspecial interès Interessant
Aquest és probablement l'edifici d'habitatges modernista més interessant del Poble Sec. Va ser projectat l'any 1905 per Josep Torres Argullol, arquitecte nascut a Sallent, que va ser president de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya i que va emigrar a l'Uruguai on va desenvolupar la gran part e la seva obra.

L'edifici, de planta baixa i cinc plantes pisos, amb coberta plana, està dissenyat de tal manera que cada planta és diferent a les altres. Destaca especialment la barana de pedra calada, amb formes naturalistes, del pis principal, així com el coronament, amb cornisa sinuosa i grans relleus de fullatges. També és interessant la decoració floral que envolta les obertures i les baranes de forja. Però allò que dota de major personalitat a la façana són sens dubte els esgrafiats que omplen tot el parament cec, amb formes vegetals plenament lligades a l'estètica modernista.