Casa Antoni Jover Vila
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Blai, 56-58 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Barcelona - Blai, 56-58 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Torres Argullol
Situació Blai, 56-58
InterèsEspecial interès Interessant
Aquest és probablement l'edifici d'habitatges modernista més interessant del Poble Sec. Va ser projectat l'any 1905 per Josep Torres Argullol, arquitecte nascut a Sallent, que va ser president de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya i que va emigrar a l'Uruguai on va desenvolupar la gran part de la seva obra.

L'edifici, de planta baixa i cinc plantes pisos, amb coberta plana, està dissenyat de tal manera que cada planta és diferent de les altres. Destaca especialment la barana de pedra calada, amb formes naturalistes, del pis principal, així com el coronament, amb cornisa sinuosa i grans relleus de fullatges. També és interessant la decoració floral que envolta les obertures i les baranes de forja. Però allò que dota de major personalitat a la façana són sens dubte els esgrafiats que omplen tot el parament cec, amb formes vegetals plenament lligades a l'estètica modernista.