Cases Joan Ferrer
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Blai, 31

Barcelona - Blai, 31 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAntoni de Facerias Marimon
Situació Blasco de Garay, 3-5, 47 i Blai, 31
Antoni de Facerias va projectar quatre edificis en diferents solars del barri, aprofitant el mateix projecte, amb molt poques variants. Són els del carrer Blasco de Garay, 3-5, 47 i Blai, 31. Tots ells van ser construïts entre 1902 i 1904. Cadascuna de les cases té dos eixos, marcats per les obertures que aboquen a balcons correguts, i estan flanquejades per sengles parells de pilastres, nervades i anellades. L'acabat de les façanes és d'estuc, imitant maó vist, i l'ornamentació de les obertures i de la planta baixa, amb elements vegetals i testes femenines, està extreta del catàleg habitual de l'eclecticisme. Una diferència significativa és que dos dels blocs (Blasco de Garay, 5 i 47) tenen al balcó del pis principal una barana de pedra calada, amb elements vegetals i florals, de gust modernista.