Casa Llorenç Montserrat
(Sitges | La Ribera - Garraf)

Sitges - Casa Llorenç Montserrat i casa Dolors Gili (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Casa Llorenç Montserrat (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Graner Prat
Situació Pg. de la Ribera, 51
Edifici entre mitgeres de l'any 1915, molt modificat quan va ser habilitat com a hotel. Va ser promogut per Llorenç Montserrat Ferrer com a mandatari d'Ignasi Balaustegui. Els plànols van ser signats pel prolífic mestre d'obres, Josep Graner Prat.

Pel tipus de decoració, basada en el llenguatge gòtic, s'inscriu dins el vessant historicista del modernisme. Destaca, en aquest sentit, la barana calada de l'antic terrat, amb dibuix quadrifoli, igual que els respiralls. Originalment era una casa de planta baixa i pis. La remunta moderna ha alterat radicalment la seva fesomia.