Casa Jaume Vidal
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Salvà, 30

Barcelona - Salvà, 30 (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAntoni Rovira Rabassa / Dimas Vallcorba, m.o.
Situació Salvà, 30
Construït l'any 1885, és un dels edificis del barri on millor s'expressa l'eclecticisme acadèmic tan habitual a la Barcelona de l'últim terç del segle XIX. L'arquitecte, Rovira Rabassa, era catedràtic de l'Escola d'Arquitectura i acadèmic de les Belles Arts. L'edifici, sempre dintre dels paràmetres estètics d'un academicisme racionalista i sobri, manté un to sumptuós i senyorial. On aquesta solemnitat s'expressa amb més claredat és al portal, de grans dimensions, ornamentat amb motllures a manera de columnes i flanquejat per dues parelles d'animals ferotges. La porta de fusta, amb la part superior de ferro forjat, és força interessant. L'estructura de la façana és simètrica, dividida en tres cossos verticals, i jerarquitzada. L'entresol és força més senzill i el pis principal és l'únic amb balcó corregut a l'eix central.