Cal Tarragó (Hostafrancs)
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Cal Tarragó

Plans de Sió - Cal Tarragó (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Hostafrancs. Plaça Major
És la casa més notable del nucli d'Hostafrancs, situada a la plaça Major, davant l'església, amb tres façanes, una de les quals precedida d'un clos amb jardí. És fruit de diverses ampliacions i restauracions però el seu origen podria recular-se al segle XVI o XVII. La part més antiga és un tram de façana que fa un reclau, on hi ha un portal adovellat de punt rodó i un finestral amb ampit i brancals motllurats i guardapols recte acabat en dos permòdols piramidals, pròpia del segle XVII. En un extrem de la casa hi ha una torratxa, amb finestrals d'arc ogival.