Palau Municipal d'Esports
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Palau d'Esports (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Soteras Mauri / Luis García Barbón Fernández de Henestrosa
Situació Guàrdia Urbana, 5-7 / Lleida, 40
Va ser projectat l'any 1955 amb motiu dels II Jocs Mediterranis, concebut amb una capacitat per albergar 10.000 espectadors. Mostra una estructura basada en vuit arcs de formigó armat, amagats sota un sostre de plaques de formigó i fusta. L'horitzontalitat de l'edifici té el seu contrapunt en una airosa torre de comunicacions, acabada amb pedra de color rogenc, a tall de campanar.

Després de servir com a seu de la competició de Gimnàstica rítmica i de Voleibol als Jocs Olímpics de 1992, l'any 2000 va ser remodelat per convertir-lo en sala d'espectacles, amb el nom de Barcelona Teatre Musical.