Palau de l'Agricultura (Teatre Lliure)
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Palau de l'Agricultura (Teatre Lliure)

Barcelona - Palau de l'Agricultura (Teatre Lliure) (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep M. Ribas Casas / Manuel M. Mayol Ferrer
Situació Pg. de Santa Madrona, 40-46
InterèsEspecial interès Interessant
El palau de l'Agricultura, convertit després en Mercat de les Flors i ara consagrat a les arts escèniques, era un dels complexos arquitectònics més grans de l'Exposició Internacional de 1929, any en què es va enllestir l'obra. Estava configurat com un conjunt d'edificis, al voltant d'un gran pati central, i projectat dins d'un estil que es pot incloure dins el vessant noucentista d'influència florentina. Per la decoració va utilitzar com a material bàsic la terracota. El treball escultòric va ser realitzat per Frederic Marès i les pintures murals per Darius Vilàs.

Acabada la guerra civil es va enderrocar gairebé la meitat del conjunt i el que va quedar es va convertir, fins a l'any 1970, en el mercat central de la flor de Barcelona. L'any 1999, l'edifici central va ser rehabilitat i transformat en la nova seu del Teatre Lliure, segons projecte de l’arquitecte Manuel Núñez Yanowsky, seguint els criteris del director artístic Fabià Puigserver. Es va inaugurar l'any 2001.