Mas de Golonor (Sisteró)
(Els Plans de Sió - Segarra)

Plans de Sió - Mas de Golonor

Plans de Sió - Mas de Golonor (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí que surt de la ctra. L-304, km 4,1
En època medieval, Golonor fou un antic castell, esmentat ja al segle XI i que al segle XIV pertanyia a Bernat del Canós. No n'ha deixat cap rastre i no sabem si l'actual mas del mateix nom ocupa l'espai de l'antic castell. La masia està situada prop de Sisteró, dalt d'un promontori, i va ser construïda o refeta l'any 1807 si atenem a la inscripció que hi ha a la porta. Compta amb una capella, dedicada a Sant Salvador. Modernament s'han construït uns murs de formigó per contenir les terres de l'era, que han desdibuixat completament la seva estampa.