Pavelló Ciutat de Barcelona
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Pavelló Ciutat de Barcelona, l'arcàngel sant Gabriel

Barcelona - Pavelló Ciutat de Barcelona, l'arcàngel sant Gabriel (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Goday Casals / Frederic Marès, Eusebi Arnau (escultures)
Situació Carles Buïgas, 8
Pavelló edificat per a l'Exposició Universal, l'any 1929. La lamentable construcció al seu davant d'un pavelló metàl·lic modern l'ha deixat arraconat i li ha fet perdre la perspectiva. És un edifici de planta rectangular, fet bàsicament amb maó vist, amb detalls de pedra de Montjuïc. L'entrada està presidida per un gran escut de la ciutat, entre dos lleons, fet amb bronze. Amb el mateix material es van fer les escultures que engalanen la façana: el rei Jaume I i el conseller barceloní Joan Fiveller (obres de Frederic Marès) i els arcàngels Sant Gabriel i Sant Miquel (obres d'Eusebi Arnau).