Església dels Pares Camils
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Església dels Pares Camils (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Església dels Pares Camils (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Església dels Pares Camils (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Sant Pere Més Baix, 33
L'orde dels Ministres dels Malalts va ser fundat per Camil de Lellis al segle XVI. Es van establir a Catalunya l'any 1662 i la seva primera seu va estar en aquest solar del carrer Sant Pere més Baix. Van ser exclaustrats l'any 1835 i retornats a Barcelona l'any 1899. L'església segueix el model contrareformista, amb cúpula al creuer, i va ser cremada l'any 1909. L'any 1902 els camils es van traslladar a l'antic convent franciscà de Sant Tomàs de Vilatorta, a Osona.

L'edifici que dona al carrer Sant Pere més Baix té una façana que no convida a pensar que a l'interior hi ha una església. Va ser construït l'any 1803 tot i que la façana no s'enllestí fins a l'any 1927. L'acabat del tram inferior presenta un encoixinat de pedra. El portal principal té al seu damunt un semicercle amb sagetes de forja.