Sepultura Ramon Blanco y Erenas
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Ramon Blanco y Erenas

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Ramon Blanco y Erenas (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJuli M. Fossas Martínez / Josep Campeny Santamaria (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 2ª, núm. 14b
Concebuda com una mena de túmul, fet amb pedres sense treballar, damunt les quals hi ha el sepulcre i al seu damunt una creu. La custodien dos àngels, un masculí i l'altre femení (li manca un ala), obres de Josep Campeny, de l'any 1908, plenament modernistes.

Ramon Blanco y Erenas, marquès de Peña Plata (San Sebastián, 1833 – Madrid, 1906), va ser un important general de l'exèrcit espanyol. Després de participar activament a les Guerres Carlistes va ser capità general de Navarra, de Cuba, de Filipines i de Catalunya, entre altres destins. Amb fama de pacificador, a Cuba va substituir al general Weyler i va haver d'enfrontar-se als EUA i signar la capitulació que va suposar la pèrdua de la colònia. A la tomba hi ha una llegenda on es llegeix Hice lo que debí.