Panteó Salvador Bonaplata
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Bonaplata

Cementiri de Montjuïc - Panteó Bonaplata (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorAntoni Serra Pujals / Josep Reynés (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 3ª, nº19
Obra de l'any 1886, de caràcter monumental amb una marcada influència de l'art egipci. Consta d'una capella presidida per un gran medalló amb el rostre de Crist coronat d'espines. Damunt la capella s'alça un obelisc, estriat i decorat amb medallons de bronze, que fa de pedestal de l'escultura: una figura femenina que alça una creu a la seva mà dreta, obra de l'escultor Josep Reynés.

Els Bonaplata van ser una gran nissaga d'industrials tèxtils durant vàries generacions. Salvador Bonaplata, en concret, va ser un dels fundadors de La Maquinista Terrestre y Marítima, l'any 1855.