Panteó Amatller
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Amatller

Cementiri de Montjuïc - Panteó Amatller (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorEmili Sala Cortés / Eusebi Arnau (escult. )
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 4ª, nº 35-43
Projectat per Emili Sala l'any 1911 seguint una idea de mossèn Josep Gudiol i Cunill, historiador de l'art català. Les obres es van enllestir l'any 1915. És un panteó d'enormes proporcions, més gran, de fet, que la major part d'esglésies romàniques amb les quals s'inspira. És una veritable joia del neoromànic, amb tres absis i cimbori, amb els capitells, impostes i cornises molt ben treballats. Darrera la capçalera hi ha, a més, una creu monumental modernista de gran interès escultòric.

El panteó va ser promogut per Teresa Amatller Cros, filla de l'important industrial xocolater, Antoni Amatller Costa (Barcelona, 1851-1910).