Panteó Buhigas
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Buhigas

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Buhigas (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJoan Bruguera Díaz, m.o. / Enric Serra, Joan Figueras (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 5ª, nº 139
Obra de l'any 1905 que es troba en l'actualitat força malmesa, amb la pedra molt desgastada, i ha perdut la creu de Malta que la presidia, així com la cadena protectora de forja. Es conserva en molt bon estat, en canvi, l'element més representatiu, l'àngel que, amb les ales desplegades, es recolza sobre el sepulcre en actitud desconsolada, obra del taller Serra i Figueras. És excel·lent el treball de la túnica.

Aquests són els autors, en exclusiva, de tota la part escultòrica del panteó encarregat per Clara Tamareu, vídua de Buhigas, segons ha demostrat un estudi de Mercè Alabern. La seva signatura es pot veure en un esglaó. S'havia adjudicat tradicionalment la figura de l'àngel al taller Bechini.