Sepultura Mercè Casas de Vilanova
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Mercè Casas de Vilanova

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Mercè Casas de Vilanova (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorIsidre Reventós, m.o / Josep Llimona Bruguera (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 2ª, nº 25 bis
L'interès d'aquesta sepultura radica en el grup escultòric de Josep Llimona, de l'any 1903, titulat El Dolor i la Resignació. Són dues figures femenines que expressen nítidament cadascun d'aquests sentiments. La figura asseguda més amunt, amb el cap cobert, té un posat de recolliment i tristesa serena, mentre que la figura del costat, una noia jove de llarga cabellera, vincla el cos i amaga la cara expressant el seu desconsol. Aquesta figura és el precedent d'una de les obres més populars i reconegudes de Llimona, que es titula justament Desconsol.