Sepultura Rubert Laporta
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Rubert Laporta

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Rubert Laporta (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Plantada Artigas / Serra-Figueras (marbrista)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 5ª, núm. 104
Una sepultura commovedora és la que acull les despulles dels tres fills de Rodrigo Rubert Laporta, morts als divuit mesos, als cinc i als setze anys. Veiem un grup escultòric de gran verticalitat que reuneix les figures dels tres fills, amb un accentuat realisme. L'adolescent és a baix de tot, assegut amb un posat reflexiu, mentre que des de dalt de la roca, separats per una gran fulla de palma, les dues nenes abraçades el contemplen amb tendresa. En volta la sepultura una tanca modernista de forja, a base de flors i fulles.

L'obra va ser realitzada l'any 1907. Rodrigo Rubert Laporta, fabricant d'articles de vidre, va morir a la seva torre de Tiana l'any 1939.