Panteó Carreras de Campa
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Carreras de Campa

Cementiri de Montjuïc - Panteó Carreras de Campa (Foto: Albert Esteves, 2015)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Carreras de Campa (Foto: del llibre Arquitectura Moderna de Barcelona, 1897)

AutorTiberi Sabater, m.o. / Rafael Atché (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 2ª, nº 43
El panteó Carreras de Campa, de l'any 1892, ofereix una imatge força diferent de quan va ser inaugurat. Com es pot veure a la fotografia antiga, l'àngel tenia dues grans ales desplegades i una gran creu al seu darrera, que s'han perdut. Ara veiem l'àngel amb les ales amputades i un llibre a la mà, i ens fa l'efecte d'una figura femenina, una mica andrògina, lluny de l'efecte que deuria produir l'obra d'Atché en la seva forma original. El que no ha canviat és el sarcòfag de bronze, cobert amb un sudari de pedra marronosa, una solució força original que contrasta amb el gris blanquinós de la resta del sepulcre.