Sepultura Jaume Puncernau
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Jaume Puncernau

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Jaume Puncernau (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorBonaventura Bassegoda / Rafael Atché (escult.)
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 9ª, nº 85
Sepultura erigida els anys 1918-1919 per disposició testamentària de Jaume Puncernau, mort a Cuba l'any 1916, tal com ens informa la làpida mortuòria. Està envoltada d'una tanca de ferro forjat amb les inicials del finat, fulles i flors de cascall, símbol del son etern. Sota una creu amb el Crist, una bella escultura de Rafael Atché, ja a les acaballes de la seva carrera, que és una rèplica d'aquella que havia fet dos anys abans per a Jaume Sensat al cementiri del Masnou. Mostra una dona abraçada al taüt, amb un pom de flors a les mans, una de les quals s'acosta als llavis amb l'altra mà.