Fossar de la Pedrera
(Barcelona | Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Sepultura Lluís Companys (Foto: Albert Esteves, 2015)

TipusParcs i jardins
AutorBeth Galí, Màrius Quintana, Pere Casajoana
Situació Cementiri Montjuïc - Fossar de la Pedrera
El fossar de la Pedrera (per la pedrera Moragas) va ser, durant el franquisme, el lloc on s'enterraven les persones executades per la repressió de la dictadura (a Barcelona n'hi ha documentades 1.717). També es va fer servir per inhumar les víctimes dels bombardeigs o persones de molt baixa condició social. Remodelat per l'Ajuntament i la Generalitat, l'any 1985 va ser inaugurat com a parc i memorial en homenatge a les víctimes del franquisme. També es va construir una sepultura digna per a les restes del president de la Generalitat, Lluís Companys, executat al castell de Montjuïc l'any 1940. Prop de l'entrada hi ha també un espai dedicat als jueus morts durant la Segona Guerra Mundial, concebut per Leonard Glaser.