Panteó Sayrach (Barcelona - Cementiri de Montjuïc - Barcelonès)

Cementiri de Montjuïc - Panteó Sayrach

Cementiri de Montjuïc - Panteó Sayrach (Foto: Valentí Pons, 2011)

TipusArt funerari
AutorManuel Sayrach
Situació Cementiri Montjuïc. Agr. 3ª, nº 271
Manuel Sayrach i Carreras, (Sants, 1886 - 1937), va ser un arquitecte i escriptor, considerat el darrer modernista. Ell mateix va projectar el panteó familiar, entre els anys 1934-1936. Finalment només es va construir una part del projecte, que originalment preveia un gran templet de marbre, amb columnes salomòniques. El que ara podem veure ens pot resultar sorprenent perquè s'allunya dels postulats habituals en aquesta mena de construccions. El panteó està presidit per un enorme disc de marbre amb un sant Crist de bronze, flanquejat per les lletres alfa i omega. A la part del darrera hi ha una referència a les muntanyes de Montserrat, feta amb granit, sobre l'obertura circular que dóna accés a l'interior.