Cases Manuel Verdú (Rosselló) (Barcelona - Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 208-210-212

Barcelona - Rosselló, 212 (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilEclecticisme
AutorMaurici Augé Robert
Situació Carrer Rosselló, 208-210
Conjunt de tres cases (inicialment eren quatre però la del núm. 214 va ser derruïda) projectades els anys 1898-99 i acabades l'any 1900. Les corresponents als núm. 210 i 208 tenen una estructura semblant, si bé es diferencien en la solució donada a la planta baixa i en algun detalls ornamentals. En tots dos casos, les dues cases de veïns de cada planta estan separades en façana per un tram vertical cec, corresponent a l'escala, que en el número 210 es decora amb una fornícula on hi ha un bust d'Hermes, i en el 208 amb plafons esgrafiats d'alambinada geometria.

Pel que fa al núm. 212, la composició és força diferent. En aquest cas l'eix central és el que adquireix major protagonisme, amb balconades més amples i un tractament més ampul·lós del motlluratge, sempre dins dels cànons eclèctics de tots tres edificis. Hi destaquen, en aquest, les pilastres contínues que emmarquen els eixos verticals, des del primer pis fins a la cornisa.