Casa Manuel Verdú (Rosselló) (III)
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 212 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Rosselló, 212 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorMaurici Augé Robert
Situació Rosselló, 212
Conjunt de tres cases (inicialment eren quatre, però la del núm. 214 va ser derruïda) projectades els anys 1898-99 i acabades l'any 1900. La corresponent al núm. 212, té una composició diferenciada respecte a les altres dues. En aquest cas l'eix central és el que adquireix major protagonisme, amb balconades més amples i un tractament més ampul·lós del motlluratge, sempre dins dels cànons eclèctics de tots tres edificis. Hi destaquen, en aquest, les pilastres contínues que emmarquen els eixos verticals, des del primer pis fins a la cornisa. La planta baixa ha estat lamentablement alterada, sense gens de respecte per l'estil original.