Casa Puig i Cadafalch
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Provença, 231 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Provença, 231 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Provença, 231
Aquesta casa és el fruit d'una reforma realitzada l'any 1917 per Puig i Cadafalch en un edifici preexistent, propietat de la seva sogra, Dolors Monserdà. Va ser el seu domicili particular fins a la mort, l'any 1956. A l'època en què va executar l'obra, el gran arquitecte ja havia deixat enrere la seva etapa modernista i estava immers en la fase final de la seva etapa blanca, influïda pel sezessionisme, on imposa una arquitectura més ordenada i racionalista, de formes suaus i escassa ornamentació, prèvia al monumentalisme groc de la seva darrera etapa.