Minerva
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Minerva

La Minerva al seu emplaçament original

AutorJoan Borrell Nicolau
Situació Pg. Santa Madrona, 49-51
Aquesta escultura formava part d'un conjunt conegut com la Font de l'Aurora, realitzat per Joan Borrell l'any 1929 i ubicat originalment als jardinets de Gràcia. Es tractava d'una composició entre quatre columnes rematades per àligues on es veia a Minerva dalt d'una barca, i al seu costat dues bigues conduïdes per Hèlios i Selene. Donat que, per la seva desproporció, no va acabar d'agradar gaire als veïns del barri, va acabar sent trossejat i cada part recol·locada a diversos indrets. Concretament, aquesta estàtua va anar a parar al parc de la Ciutadella, d'on posteriorment va ser retirada i guardada als magatzems municipals. L'any 2003 es va decidir que seria idònia per omplir la fornícula buida que hi havia sota l'antic pavelló de la Caixa de Pensions. És una figura sòbria, hieràtica i estilitzada, que ens remet directament a l'escultura grega.