Carrer de Ferran Puig
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat - Carrer Ferran Puig, 41

El Prat - Carrer Ferran Puig, 41 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorEmili Gutiérrez Díaz, altres
Situació Carrer Ferran Puig
És l'eix més antic de l'entramat urbà sorgit durant el segle XIX, cap a la banda sud de la plaça de la Vila, seguint l'antic camí de la Bunyola. Durant el segle XIX només es va anar urbanitzant el costat de ponent, amb habitatges on hi vivia la classe menestral del poble. La gran embranzida constructiva es produeix durant la segona dècada del segle XX, quan es reformen les antigues vivendes i se'n construeixen moltes de noves. D'aquella època queden encara un bon nombre d'edificis, la major part dels quals van ser projectats per l'arquitecte municipal Emili Gutiérrez Díaz, nascut a Cuba el 1887. D'ell són les cases dels números 23, 29, 41 i 45, entre d'altres.

El nom del carrer està dedicat a l'industrial barceloní Ferran Puig, que havia adquirit un bon grapat de terres al sector de la Bunyola durant la segona meitat del segle XIX i que va ser el promotor del pont sobre el Llobregat, que va aconseguir trencar el tradicional aïllament amb Barcelona.