Can Pagès
(Ultramort - Baix Empordà)

Ultramort - Can Pagès

Ultramort - Can Pagès (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer de la Unió
El casal més destacat d'Ultramort és Can Pagès. Es tracta d'un gran edifici de planta baixa i dos pisos, cobert a quatre aigües, amb diversos cossos annexos. Està envoltat d'una tanca on encara es conserva una garita de vigilància, de planta octogonal. La façana principal mostra un portal adovellat amb un escut en relleu. La planta principal té balcons amb les obertures emmarcades amb carreus de pedra, a les llindes de les quals es repeteixen els escuts familiars. Cal destacar un rellotge de sol que, al seu damunt, té les restes d'un antic finestral gòtic-renaixentista, probablement del segle XVI. A la pallissa que hi ha davant la casa hi ha inscrita la data de 1689.