Cases unifamiliars del carrer del Clot
(Barcelona | El Clot - Barcelonès)

Barcelona - Clot, 78 (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Barcelona - Séquia Comtal, 2

Barcelona - Séquia Comtal, 2 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorRamon Ribera Rodríguez / Josep Graner Prat / Joaquim Rivera Cuadreny
Al carrer del Clot subsisteixen encara alguns dels habitatges unifamiliars construïts durant la primera dècada del segle XX. Són cases senzilles, de planta i pis, ben representatives d'un tipus d'arquitectura popular que va gaudir de gran predicament a tot el país fins ben entrats els anys trenta. A les seves façanes el Modernisme s'expressa a través dels seus elements ornamentals més convencionals: finestres motllurades, coronaments sinuosos, relleus amb motius vegetals, acabats d'estuc imitant carreus... De Ramon Ribera trobem els números 110-112 (1908) i 155, de Josep Graner el 143 (1906) i de Joaquim Rivera el 74 (1909). Al petit carrer adjacent de la Séquia Comtal també hi ha una casa modernista amb esgrafiats i relles vegetals a la finestra.