Sant Andreu de Pedrinyà
(La Pera - Baix Empordà)

La Pera - Sant Andreu de Pedrinyà

La Pera - Sant Andreu de Pedrinyà (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Pedrinyà
InterèsEspecial interès Interessant
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà és un bell exemplar de l'estil romànic llombard , del segle XI. La nau està capçada amb un absis semicircular decorat amb les típiques lesenes i arcuacions llombardes, fet, com la resta de la nau, amb carreus petits, irregulars i poc treballats. La coberta és de volta de mig punt, amb un tram de volta apuntada fruit d'una refecció tardana. La part més modificada es la del frontis, on hi ha un petit atri ogival i un campanar d'espadanya de dos ulls.

Al Museu d'art de Girona es conserven les pintures romàniques de l'absis d'aquesta església, de gran qualitat, pintades pels volts de l'any 1200.