Estació de Sant Guim
(Sant Guim de Freixenet - Segarra)

Sant Guim de Freixenet - Estació de passatgers

Sant Guim de Freixenet - Estació de passatgers (Foto: Montserrat Pérez -Patmapa.gencat.cat-, 2006)

TipusEstació
Situació Carrer Major
Sant Guim de Freixenet va néixer al voltant de l'estació de ferrocarril de la línia Barcelona-Saragossa, inaugurada l'any 1885. Ben aviat es va convertir en un centre de gran activitat comercial on es feien les càrregues de gra i de palla de tota la comarca. S'hi va edificar un hostal i les primeres cases i magatzems, en un període de gran desenvolupament que va durar ben bé fins als anys trenta del segle XX. inicialment aquest nou nucli es va conèixer com Sant Guim de l'Estació.

Aquesta estava formada per tres edificis: l'estació pròpiament dita, l'edifici del personal de la companyia i la casa del cap de via. Tots tres edificis es conserven en bon estat després de les darreres restauracions i responen al tipus d'arquitectura ferroviària habitual a l'època.