Església de Sant Andreu (Sant Guim de la Rabassa)
(Sant Guim de Freixenet - Segarra)

Sant Guim de Freixenet - Església de Sant Andreu (Sant Guim de la Rabassa)

Sant Guim de Freixenet - Església de Sant Andreu (Sant Guim de la Rabassa) (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Sant Guim de la Rabassa. Carrer del Castell
No ha quedat cap rastre de l'antiga capella medieval, dedicada a sant Andreu i a sant Guillem, que degué ser construïda com a capella del castell, cap a la segona meitat del segle XI.

L'edifici actual va ser construït al segle XVIII, quan ja era possessió de l'orde dels jesuïtes i forma part del conjunt conventual, mantenint exteriorment una unitat constructiva. Consta d'una nau, de gran alçada, estructurada en cinc trams. La porta estava precedida d'un atri amb tres arcades, que han estat tapiades en convertir-les en una petita capella.